> Fabricatieprocédés
> Productengamma
>Beschrijvingen en kenmerken van het product en plaatsingsadvies

 

 

 
  
   
 • Beschrijvingen en kenmerken van het product en plaatsingsadvies

MUURKAPPEN

De muurkappen in zandsteen zijn vast, verkregen door extrusie onder vacuüm, uit de samenvoeging van kleiachtige materie en water die vooraf evenwichtig werden gedoseerd. Na droging worden deze elementen in de oven gebakken en vervolgens bewerkt aan een temperatuur van meer dan 1200 ºC en dit volgens een aangepast proces.

De elementen worden integraal zoutgevernist met kleuring in de massa die resulteert in de tint
"lie de vin". De waterabsorbtie bedraagt minder dan 2%. De dimensionele stabiliteit, de resistentie tegen UV-stralen en tegen zuren zijn uitzonderlijk. Geen enkel onderhoud is vereist. De binnenzijde van de muurkappen is uitgerust met zwaluwstaarten voor een maximale verankering. Deze muurkappen met enkele of dubbele helling en een nuttige lengte van 33 cm (36 cm met overlapping) worden geplaatst op een vol mortelbad en steken lateraal uit zodat een druiplijst wordt gevormd. De overlappingsvoegen worden uitgevoerd met een produkt op basis van siliconen of speciale mortel voor voegwerk. De breedte van de te gebruiken muurkap wordt bepaald door de dikte van de te bedekken muur. Alle toebehoren zijn van dezelfde aard en zelfde origine als de basiselementen.

VENSTERBANKEN

De vensterbanken in zandsteen zijn vast, verkregen door extrusie onder vacuüm, uit de samenvoeging van kleiachtige materie en water die vooraf evenwichtig werden gedoseerd.. Na droging worden deze elementen in de oven gebakken en vervolgens bewerkt aan een temperatuur van meer dan 1200 ºC en dit volgens een aangepast proces.

De elementen worden integraal zoutgevernist met kleuring in de massa die resulteert in de tint
"lie de vin". De waterabsorbtie bedraagt minder dan 2%. De dimensionele stabiliteit, de resistentie tegen UV-stralen en tegen zuren zijn uitzonderlijk. Geen enkel onderhoud is vereist. De binnenzijde van de vensterbanken is uitgerust met zwaluwstaarten voor een maximale verankering. Deze elementen zonder overlapping met een lengte van 16 cm worden op een vol mortelbad geplaatst en steken lateraal uit zodat een druiplijst wordt gevormd. De dwarsvoegen worden uitgevoerd met een produkt op basis van siliconen of speciale mortel voor voegwerk. De breedte van de te gebruiken vensterbank wordt bepaald door de dikte van de te bedekken muur.

VORSTPANNEN

De vorstpannen in zandsteen zijn verkregen door extrusie onder vacuüm, uit de samenvoeging van kleiachtige materie en water die vooraf evenwichtig werden gedoseerd. Na manuele correctie voor bepaalde formaten en na droging worden deze elementen in de oven gebakken en vervolgens bewerkt aan een temperatuur van meer dan 1200 ºC en dit volgens een aangepast proces.

De elementen worden integraal zoutgevernist met kleuring in de massa die resulteert in de tint "anthracite" (cognac bruin op aanvraag). De waterabsorbtie bedraagt minder dan De waterabsorbtie bedraagt minder dan 2%.     

De dimensionele stabiliteit, de resistentie tegen UV-stralen en tegen zuren zijn uitzonderlijk. Geen enkel onderhoud is vereist. Deze elementen met een hoekprofiel om een nuttige lengte van 25 cm te overlappen (28 cm met overlapping), hebben een hoek die kleiner is dan minimaal 10º ten opzichte van de hoek die wordt gevormd door de twee hellingen van de bedekking. De plaatsing en het voegwerk gebeurt via speciale elastische producten op basis van siliconen. De mechanische bevestigingen voor de voorziene boorgaten zijn in roestvrij staal, koper of messing. Alle toebehoren zijn van dezelfde aard en zelfde origine als de basiselementen.

PLATTE DAKPAN IN GEVERNISTE ZANDSTEEN MET OPHANGSTUK

PLAATSING VIA GEKRUISTE VOEGEN

 

- TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

 •   MATERIAAL EN UITZICHT : Zandsteen gebakken aan 1200ºC en integraal zoutgevernist - Integrale kleuring in de massa, Verkrijgbare kleuren : "LIE DE VIN" of  "ANTHRACITE"
 •   AFMETINGEN : Breedte x Lengte x Dikte: 170/270/9 mm - Unitair gewicht: 1 kg
 •   WATERABSORPTIE :   <  2,3 %
 •   SATURATIECOËFFICIËNT :   <  0,56
 •   WATERDOORLATENDHEID :   <  0,01 cm³/cm²/dag
 •   FLEXIEBESTENDIGHEID :   >  1380  N
 •   BESTAND TEGEN SCHEIKUNDIGE STOFFEN : bij alle tests
 •   VORSTBESTENDIG : volstrekt

DE DAKPANNEN VOLDOEN RUIMSCHOOTS AAN DE VEREISTEN VAN DE NBN-EN-1304.

    ALLE TOEBEHOREN ZIJN VAN DEZELFDE AARD EN DE ZELFDE OORSPRONG ALS DE DAKPANNEN.

 •   MINIMALE DAKHELLING :  35º tot 47º afhankelijk van regio en plaats (met onderdak).
 •   NUTTIGE BREEDTE VAN EEN DAKPAN :  17,5 cm.
 •   GEMIDDELDE SPREIDING TUSSEN DE LATTEN : 10 cm.
 •   AANTAL DAKPANNEN PER M² * PLAATSING OP EEN DAK : - onbedekt deel van de dakpan bedraagt 9 cm: 63 stuks.

BESCHRIJVING VOOR HET BESTEK

 • De bedekking wordt uitgevoerd met dakpannen in zoutgeverniste zandsteen van het formaat 170/270/9 mm
 • De dakpannen hebben een integrale kleuring (donkere massa voor "ANTRACIET")
 • De baktemperatuur bedraagt minimaal 1200ºC.
 • Het unitair gewicht bedraagt 1 kg.
 • Door de waterabsorptie, die kleiner is dan 2,3% bedraagt het maximumgewicht per M² 58 kg. (onbedekt deel van de dakpan bedraagt 10 cm.)
 • De flexiebestendigheid is hoger dan 1380 N.
 • De pannen zijn volledig vorstbestendig en de bestendigheid tegen scheikundige stoffen alsook UV-stralen is uitzonderlijk.
 • De beschikbare kleuren zijn naar keuze : "LIE DE VIN", "ANTRACIET"

DE DAKPANNEN EN TOEBEHOREN ZIJN CONFORM DE NORM NBN-EN-1304.

Alle toebehoren zijn van dezelfde aard en dezelfde oorsprong als de dakpannen, met inbegrip van:
- alle dakpannen van een ander formaat;
- ventillatiepannen;
- gevelpannen;
- vorstpannen en begin- en eindaanzetstukken;
- ventillatievorsten;
- hoekkepers.

Monsters zullen worden voorgelegd ter aanvaarding. De pannen worden geplaatst volgens de voorschriften van het WTCB, met name NBN B41-001 en NBN B42-002. De aannemer zal dakpannen uit verschillende palletten tegelijkertijd gebruiken teneinde de nuances die inherent zijn aan het natuurlijk zoutvernisprocédé gelijk te verdelen. Teneinde ophoping van stof tussen de verticale voegen van de dakpannen te vermijden, wordt de plaats ertussen beperkt tot 5 mm. De mechanische bevestigingen zijn in roestvrij staal, koper of messing.

AQUA-TREK

Het kroonstuk van elk schoorsteen-of ventilatiekanaal bestaat ult de plaatsing van een antiterugslag AQUA-TREK in vol mortelbad of beton.

Dit kegelvormig apparaat, gemaakt van met zout gelakt gres, is uitgerust met:
- een deksel
- zijwaartse openingen
- een externe kraag
- een interne gleuf voor waterafvoer naar buiten.

De doorsnijding en de hoogte van de buis zullen die van het toestel bepalen.

BESCHIKBARE FORMATEN

- binnenste 15/10 cm x Hauteur 50 cm
binnenste 15/10 cm x Hauteur 75 cm

- binnenste 20/12 cm x Hauteur 50 cm
binnenste 20/12 cm x Hauteur 75 cm

- binnenste 25/15 cm x Hauteur 50 cm
binnenste 25/15 cm x Hauteur 75 cm

- binnenste 30/20 cm x Hauteur 50 cm
binnenste 30/20 cm x Hauteur 75 cm

SCHOUDEKSELS

BESCHRIJVINGEN, KENMERKEN EN PLAATSINGSADVIES VAN HET PRODUCT

De elementen in zandsteen zijn vast, verkregen door extrusie onder vacuüm, uit de samenvoeging van kleiachtige materie en water die vooraf evenwichtig warden gedoseerd. Na droging worden deze elementen in de oven gebakken en vervolgens bewerkt aan een temperetuur van meer dan 1200°C en dit volgens een aangepast proces.

De elementen worden integraal zoutgevernist met kleuring in de massa die resulteert in de tint “lie de vin”. De waterabsorbtie bedraagt minder dan 2%. De dimensionele stabiliteit, de resistentie tegen UV-stralen en tegen zuren zijn uitzonderlijk. Geen enkel onderhoud is vereist.

De binnenzijde van de elementen is uitgerust met zwaluwstaarten voor een maximale verankering. Het kroonstuk van elke schoorsteen bestaat uit door de plaatsing van deze elementen die op een vol mortelbad worden geplaatst en steken lateraal uit zodat een druiplijst wordt gevormd.

- BESCHIKBARE FORMATEN :

 • breedte 50-60-70
 • lengte <50 >120 veelvoud van 10